Nyheter

Fem frågor om Diplomas distansutbildning

Diploma är en, av flera, aktörer i Sverige som erbjuder distansutbildning via en egen plattform med digitala föreläsningar. Här presenteras fem frågor och svar kring deras verksamhet.

Går det att köpa enstaka föreläsningar?

Ja, det är möjligt att betala för att få tillgång till en enda föreläsning. Det är däremot vanligare att Premiumtjänsten tecknas som ger tillgång till samtliga föreläsningar under 12 månader. Ett prisvärt alternativ för de som kommer att se på ett par föreläsningar per år.

När och var sker deras distansutbildning?

Diploma är en webbportal med över 400 inspelade föreläsningar. Med abonnemang kan alltså kunder nå dessa föreläsningar när som helst på dygnet – året om – och ta del av den kunskap som efterfrågas. En stor skillnad mot en traditionell distansutbildning är alltså tillgängligheten. För ett fast pris ges tillgång till föreläsningar, på olika hög kunskapsnivå, av personer som är kända inom sitt område.

Kan jag gå kursen flera gånger?

Ja, det är möjligt att se samma föreläsning hur många gånger som helst inom tiden för abonnemanget. Upplägget har därmed viss likhet med Netflix – stort utbud, tillgängligt dygnet runt och med ett fast pris.

Inom vilka områden finns det utbildningar?

Diploma har utbildningar inom ett mycket stort område. Primärt är det inom områden som är yrkesrelaterade och framförallt teoretiska. Exempel på områden där de erbjuder distansutbildning är:

  • Ledarskap
  • Pedagogik
  • Lager och Logistik
  • Juridik
  • Kommunikation

Önskas kunskap inom mer praktiska ämnen, inom exempelvis hantverksyrken, bör istället en kvällskurs eller kurs på en Folkhögskola väljas.

Vad menas med ”egen lärportal”?

Företag, eller organisationer, som använder Diploma kan skapa en egen lärportal. De anställda, eller medlemmar i organisationen, kan logga in på lärportalen och välja mellan de föreläsningar som passar deras verksamhet. Portalen har då både loga och grafisk profil som passar mot företaget/organisationen.

På detta sätt kan utbudet anpassas för verksamheten samtidigt som det går att följa upp vilka kurser som varit mest populära samt avgöra vilka kurser som samtliga anställda bör gå osv.

Går det att få bevis på utförd distansutbildning?

Ja, Föreläsningarna är uppbyggda av korta informationsfilmer (upp till 15 min) och efterföljande kunskapstest. Deltagare som går igenom hela utbildningen, dvs flera filmer och tester, får ett diplom som visar att de har denna kunskap. Ett intyg som sedan exempelvis kan användas i jobbansökningar.