Nyheter

De senaste åren har sett en rad förändringar och innovationer inom kontorshotellbranschen i Stockholm. Här kommer vi att titta på de senaste trenderna som påverkar framtidens kontorshotell och hur de kommer att forma arbetsplatsen.

Från öppna landskap till hybridarbetsplatser

En av de mest påtagliga förändringarna är övergången från traditionella öppna arbetslandskap till hybridarbetsplatser. Företag och kontorshotell i Stockholm inser att olika människor har olika arbetsstilar och behov. Hybridarbetsplatser erbjuder en blandning av öppna utrymmen för samarbete och tysta utrymmen för koncentration, vilket ger anställda flexibilitet att välja den arbetsmiljö som passar dem bäst.

Teknologiska framsteg inom kontorshotell

Teknologiska framsteg spelar en avgörande roll inom kontorshotell i Stockholm. Smarta kontor och AI-tjänster har blivit allt vanligare och har potential att öka effektiviteten och användarupplevelsen på arbetsplatsen.

Smarta kontor och AI-tjänster

Stockholms kontorshotell har börjat använda smarta teknologier för att förbättra arbetsplatsen. Det inkluderar användning av sensorer för att övervaka och optimera belysning och temperatur, samt användning av AI-tjänster för att förutsäga behovet av underhåll och hantera bokningar av mötesrum och arbetsplatser. Dessa teknologier hjälper till att skapa en mer bekväm och effektiv arbetsmiljö.

Hållbarhet och miljömedvetenhet i framtidens kontorshotell

Hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit centrala teman inom kontorshotell i Stockholm. Fler och fler företag inser vikten av att minska sin miljöpåverkan och skapa mer hållbara arbetsplatser.

Gröna byggnader och energieffektivitet

I jakten på att bli mer miljövänliga investerar många kontorshotell i Stockholm i gröna byggnader och energieffektivitet. Det inkluderar användning av förnybar energi, minskad avfallshantering och återvinning samt användning av material med låg miljöpåverkan. Dessa åtgärder hjälper till att minska kontorshotellens klimatavtryck och främja en mer hållbar arbetsmiljö.

Hur Stockholm leder vägen för innovation inom kontorshotell

Stockholm har blivit en ledande stad när det gäller innovation inom kontorshotellbranschen. Många case-studier och ledande aktörer är baserade i Stockholm och visar vägen för framtida utveckling inom branschen.

Case-studier och ledande aktörer

Stockholm har flera inspirerande case-studier och ledande aktörer inom kontorshotellbranschen. Exempel inkluderar Epicenter, ett innovativt kontorshotell som fokuserar på teknik och innovation, samt Impact Hub Stockholm, som är inriktad på socialt företagande och hållbarhet. Dessa exempel visar hur Stockholm leder vägen i att skapa innovativa och inspirerande arbetsplatser.

Hitta framtidens kontorshotell i Stockholm

För att hitta det perfekta kontorshotellet som passar ditt företag och dina behov, finns det några viktiga steg att följa.

Guide för att upptäcka innovativa och trendiga arbetsplatser

1. Identifiera dina behov: Börja med att identifiera dina företags specifika behov och krav när det gäller arbetsutrymmen, plats och budget.

2. Utforska olika alternativ: Utforska de olika kontorshotell som finns i Stockholm och se vilka som matchar dina krav och förväntningar. Besök gärna flera alternativ för att få en bättre känsla för dem.

3. Granska hyresavtal: Granska noggrant hyresavtalen för att se till att de är flexibla och kan anpassas efter ditt företags behov och förändringar i verksamheten.

4. Nätverka och få referenser: Nätverka med andra företag och använd referenser för att få insikter om olika kontorshotells rykte och kvalitet.

5. Prova på: Många kontorshotell erbjuder provperioder, vilket ger dig möjlighet att prova på arbetsplatsen innan du tar ett beslut.

Sammanfattningsvis är Stockholm en ledande stad när det gäller innovation och trender inom kontorshotellbranschen. Med fokus på hybridarbetsplatser, teknologiska framsteg och hållbarhet kommer framtidens kontorshotell i Stockholm att erbjuda inspirerande och effektiva arbetsmiljöer för företag och yrkespersoner.

Nyheter

Norge erbjuder en attraktiv arbetsmiljö för sjuksköterskor, med betydligt mindre stress jämfört med Sverige. Här finns fler sjuksköterskor per patient och en kortare arbetsvecka på omkring 35 timmar. Denna arbetsstruktur möjliggör en högre kvalitet på patientvården och bidrar till en bättre arbetsmiljö. Även möjligheten att lära sig ett nytt språk och utvecklingsmöjligheter genom bemanning och rekryteringsföretag gör Norge till ett lockande alternativ för sjuksköterskor.

Lönesituationen för Sjuksköterskor i Norge

En fastanställd sjuksköterska i Norge tjänar i genomsnitt 39 500 NOK före skatt, och en specialistsjuksköterska omkring 45 000 NOK. För konsultsjuksköterskor kan lönen vara ännu högre. Lönenivåerna varierar beroende på geografisk placering och erfarenhet. Utbildningsnivå, specialisering, och arbetsförhållanden som skiftarbete och övertid kan också påverka lönen.

Förutom lönen erbjuds sjuksköterskor i Norge förmåner som sjukförsäkring, pensionsplaner, betald ledighet, och möjligheter för fortbildning och utveckling. Norge är även känt för sin positiva arbetsmiljö och arbetskultur, vilket bidrar till sjuksköterskornas trivsel och prestation på arbetsplatsen.

Att Söka Sjuksköterskejobb i Norge

Att hitta jobb i Norge innebär att använda professionella nätverk, söka online, och kontakta arbetsgivare direkt. Erfarenhet, flexibilitet och användningen av sociala medier är viktiga faktorer. Många sjuksköterskor väljer att arbeta som vikarier eller stafettpersonal, och vissa regioner i Sverige, som Västerbottens inland, erbjuder konkurrenskraftiga löner för denna typ av arbete.

Processen för Att Få Norsk Auktorisation

För att arbeta som sjuksköterska i Norge krävs norsk auktorisation. Processen innebär att skapa ett användarkonto på Altinn, fylla i personlig information, och ange detaljer om utbildning och arbetslivserfarenhet. Viktiga dokument som resultatutdrag, examensbevis, pass och arbetsintyg måste bifogas ansökan.

Trendbrott i Sjuksköterskors Migration till Norge

Underde senaste åren har det skett ett trendbrott där allt färre svenska sjuksköterskor väljer att arbeta i Norge. På platser som Nordlandssykehuset och Helgelandssykehuset har antalet svenska sjuksköterskor minskat betydligt. Denna förändring kan delvis förklaras av förbättrade arbetsförhållanden och löner i Sverige. I vissa regioner, som Västerbottens inland, erbjuds betydande sommarlöner för vårdpersonal, vilket kan vara en anledning till att färre sjuksköterskor söker sig till Norge.

Sjuksköterskeyrket i Norge erbjuder attraktiva fördelar, som en mindre stressig arbetsmiljö, konkurrenskraftiga löner, och generösa förmåner. Men trots dessa fördelar har det skett en nedgång i antalet svenska sjuksköterskor som migrerar till Norge, vilket kan tillskrivas förbättrade arbetsvillkor och löner i Sverige. Att söka jobb och erhålla norsk auktorisation är en viktig del av processen för de som ändå väljer att arbeta i Norge. Denna utveckling påverkar både det norska och svenska hälsovårdssystemet och indikerar en dynamisk arbetsmarknad för sjuksköterskor i båda länderna.

Okategoriserade

Boka catering i Stockholm i god tid för säkerhets skull

Det finns så många olika alternativ att välja bland när du vill beställa catering i Stockholm. Värt att ha i åtanke är att du köper såväl en produkt som en tjänst. Med tanke på att trender inom mat och kost kommer och går är det därför viktigt att du väljer rätt leverantör. Leverantören ifråga bör kunna tillgodose ditt behov och dina önskemål. Läs vidare för att få tips på hur du väljer den rätta leverantören för just dig och ditt evenemang!

Istället för att snåla lönar det sig ofta att satsa på mat och dryck

När du ska välja en leverantör av catering i Stockholm är det viktigt att göra detta val utifrån ett helhetsperspektiv. Du vill såklart välja den aktör som bäst motsvarar dina behov och preferenser. Samtidigt kan det också finnas möjlighet att spara lite pengar och på så vis få lite mer valuta för pengarna. De pengar som du eventuellt sparar in på evenemangets catering kan du istället lägga på andra delar av eventet.

Med detta sagt får man ofta vad man betalar för. Därför kan det också finnas skäl att inte snåla in på dessa tjänster utan att istället lägga en ganska stor vikt vid dem. De pengar som du väljer att investera i mat, dryck, servering och dylikt kan nämligen ge dig god avkastning i form av nöjdare gäster och ett bättre helhetsintryck.

3 råd till dig som ska beställa catering i Stockholm

Så vad ska man då tänka på vid beställning av catering i Stockholm? Vi tycker framför allt att dessa faktorer är helt avgörande:

 • Tajming är A och O. När du ska jaga rätt på en bra leverantör av cateringtjänster är tajmingen väldigt viktig. De allra bästa cateringfirmorna i huvudstaden är ofta uppbokade under ganska lång tid framöver. Därför bör du vara ute i god tid och se till att knyta till dig en av de bättre aktörerna i branschen!
 • Var tydlig med din beställning. Det är viktigt att du är tydlig när du beställer cateringtjänster. Se därför till att du och din leverantör är helt på det klara med vad som ska ingå i beställningen och inte.
 • Bibehåll en bra relation. När du väl har etablerat kontakt och samarbetat med en av stadens cateringfirmor bör du vårda relationen. Genom att göra detta har du nämligen goda möjligheter att kunna nyttja deras tjänster igen vid ett senare tillfälle.
Nyheter

För den som uppskattar förnyelse och frihet är konsultarbete en bra möjlighet att få det bästa av två världar – både stabilitet via bemanningsföretaget och flexibilitet vad gäller uppdrag. Personer som vill ha jobb som speciallärare på konsultbasis är särskilt eftertraktade, eftersom många skolor inte har behov av en heltidsanställd speciallärare, alternativt ser tillfälliga behov på grund av hög arbetsbelastning på den ordinarie specialläraren.

Skillnader mellan fast anställning och konsultarbete

Naturligtvis är en konsults syfte att leverera en högkvalitativ utbildning där eleven står i fokus, på samma sätt som en ordinarie anställd speciallärare. Det finns dock tydliga skillnader mellan dessa olika anställningar. Den största skillnaden mellan att vara anställd via en skola direkt jämfört med ett bemanningsföretag är att arbetet sker uppdragsvis. Detta innebär att det är en tidsbegränsad anställning på heltid eller halvtid där bemanningsföretaget är ansvarigt för att rekryteringen av speciallärare är välanpassad. Andra skillnader är bland annat:

 • Inflytande.
  En konsult har mer inflytande över sin arbetssituation genom möjligheten att, i samarbete med bemanningsföretaget, bestämma tillgänglighet och preferenser vad gäller arbetsplats. Därmed är det betydligt enklare att själv påverka sin arbetssituation.
 • Utveckling.
  Genom att få insyn i flera olika arbetsplatsers rutiner och arbetssätt får en konsult en särskild sorts erfarenhet som kan vara svår att tillägna sig genom en fast anställning. Detta kan vara särskilt relevant i ledarpositioner där olika sorters förändringsarbete är en del av vardagen. Efter att ha sett ett antal olika arbetsplatser kan man att bära med sig det bästa från varje organisation och på så sätt förbättra nuvarande rutiner.

Att hitta jobb som speciallärare

Att hitta jobb som speciallärare på annan arbetsplats kan vara svårt utan ett större kontaktnät. Detta är ett problem som löses automatiskt genom att vara anställd via ett bemanningsföretag eftersom dessa oftast har etablerade relationer med ett stort antal skolor runt om i landet. Den konsulterade specialläraren blir tilldelad en kontaktperson hos bemanningsföretaget som först utför en initial analys angående konsultens tillgänglighet, möjlighet att resa, preferenser vad gäller uppdragets längd och så vidare. Detta gör att bemanningsföretaget kan filtrera tillgängliga tjänster i enlighet med analysens resultat.

Nyheter

Har du flera smålån och krediter som du betalar av på varje månad? Då kan det vara läge att fundera på om du inte skulle teckna ett samlingslån. Genom att göra detta kan du nämligen baka ihop dina mindre lån och krediter i ett enda, större lån. Detta har flera fördelar och vilka dessa är kommer vi att belysa nedan!

Därför bör du baka ihop dina krediter och lån

Talesättet många bäckar små är väldigt relevant när det kommer till mindre lån. För även om kostnaden i kronor och ören för varje enskilt lån kanske inte är så stor samlas kostnaderna på hög. Risken är stor att dina mindre krediter och smålån har en förhållandevis hög ränta. Du kanske betalar mer i räntekostnad än vad som är nödvändigt och det kan dessutom vara svårt att få en överblick över det hela.

En effektiv strategi för att få bukt med dessa problem är att baka ihop lånen med hjälp av ett samlingslån. När du gör detta får du ett enda lån att betala istället för flera mindre. Lånet ifråga är förstås större men det finns många fördelar med att bara behöva göra en enda betalning till en enskild långivare. Ofta har nämligen dessa lån en lägre ränta än den genomsnittliga räntan för dina andra krediter och lån. Dessutom får du en större kontroll över dina låneutgifter och administrationen kring dessa.

Läs mer om de olika fördelarna nedan!

Fördelarna med att teckna ett samlingslån

Några av de aktörer som erbjuder samlingslån är:

 • Zmarta
 • Lendo
 • Freedom Finance
 • Compricer
 • Pengino

De viktigaste fördelarna med att teckna denna typ av lån inkluderar att du:

 • Bara behöver göra en månatlig betalning istället för flera. Detta är en fördel som vi redan har nämnt. Men genom att baka ihop krediterna och lånen blir din tillvaro så mycket enklare och behagligare!
 • Kan sänka dina räntekostnader. Även detta är en fördel som vi redan har belyst ovan. Den är dock så pass viktig att vi väljer att ta upp den även här. Du kan nämligen ofta få en lägre ränta på ditt samlade lån och därmed även få en lägre månatlig räntekostnad.
Nyheter

Diploma är en, av flera, aktörer i Sverige som erbjuder distansutbildning via en egen plattform med digitala föreläsningar. Här presenteras fem frågor och svar kring deras verksamhet.

Går det att köpa enstaka föreläsningar?

Ja, det är möjligt att betala för att få tillgång till en enda föreläsning. Det är däremot vanligare att Premiumtjänsten tecknas som ger tillgång till samtliga föreläsningar under 12 månader. Ett prisvärt alternativ för de som kommer att se på ett par föreläsningar per år.

När och var sker deras distansutbildning?

Diploma är en webbportal med över 400 inspelade föreläsningar. Med abonnemang kan alltså kunder nå dessa föreläsningar när som helst på dygnet – året om – och ta del av den kunskap som efterfrågas. En stor skillnad mot en traditionell distansutbildning är alltså tillgängligheten. För ett fast pris ges tillgång till föreläsningar, på olika hög kunskapsnivå, av personer som är kända inom sitt område.

Kan jag gå kursen flera gånger?

Ja, det är möjligt att se samma föreläsning hur många gånger som helst inom tiden för abonnemanget. Upplägget har därmed viss likhet med Netflix – stort utbud, tillgängligt dygnet runt och med ett fast pris.

Inom vilka områden finns det utbildningar?

Diploma har utbildningar inom ett mycket stort område. Primärt är det inom områden som är yrkesrelaterade och framförallt teoretiska. Exempel på områden där de erbjuder distansutbildning är:

 • Ledarskap
 • Pedagogik
 • Lager och Logistik
 • Juridik
 • Kommunikation

Önskas kunskap inom mer praktiska ämnen, inom exempelvis hantverksyrken, bör istället en kvällskurs eller kurs på en Folkhögskola väljas.

Vad menas med ”egen lärportal”?

Företag, eller organisationer, som använder Diploma kan skapa en egen lärportal. De anställda, eller medlemmar i organisationen, kan logga in på lärportalen och välja mellan de föreläsningar som passar deras verksamhet. Portalen har då både loga och grafisk profil som passar mot företaget/organisationen.

På detta sätt kan utbudet anpassas för verksamheten samtidigt som det går att följa upp vilka kurser som varit mest populära samt avgöra vilka kurser som samtliga anställda bör gå osv.

Går det att få bevis på utförd distansutbildning?

Ja, Föreläsningarna är uppbyggda av korta informationsfilmer (upp till 15 min) och efterföljande kunskapstest. Deltagare som går igenom hela utbildningen, dvs flera filmer och tester, får ett diplom som visar att de har denna kunskap. Ett intyg som sedan exempelvis kan användas i jobbansökningar.

Nyheter

Många mindre och medelstora svenska företag har viktiga inventarier och andra ägodelar att skydda. Det kan till exempel röra sig om datorer, lagervaror, filer, immateriella tillgångar och andra resurser. Av någon anledning tycks dock många företagare anse sig stå över behovet av ett fullfjädrat säkerhetssystem med ett bra företagslarm.

Detta är dock ett beslut som många gånger visar sig vara ödesdigert. För det finns många otrevliga händelser som kan inträffa om du lämnar ditt företag oskyddat. Inbrott och bränder är bara två av dessa. Dessutom vet du ju aldrig när problem av dessa slag kan uppstå. Därför är det viktigt att du skyddar ditt företag och säkerställer att det inte längre är lika sårbart.

Detta gäller alldeles oavsett din bransch. Du kan driva en butik, en restaurang, en verkstad, en kontorsverksamhet eller något helt annat – alla företag behöver skyddas.

Men som företagare vill du veta priset på de produkter eller tjänster som intresserar dig. Därför undrar många som driver små eller medelstora företag hur mycket ett företagslarm i genomsnitt kostar. Kostnaden för ett larmsystem varierar dock beroende på flera olika saker. Men i denna artikel ska vi försöka bringa lite klarhet i ämnet genom att åtminstone bena ut vilka de olika faktorerna är.

Faktorer som påverkar prisbilden för ett företagslarm

Några av de faktorer som påverkar priset för ett företagslarm är:

 • Vilka produkter och tjänster du behöver. Rör det sig om ett inbrottslarm, ett brandlarm eller någon annan säkerhetslösning. Kamerabevakning och överfallslarm är två exempel på säkerhetslösningar som kan ingå i ett komplett säkerhetssystem.
 • Storleken på lokalerna. Hur pass stora är företagets lokaler? Finns det många ingångar och utgångar i lokalerna?
 • Vilken leverantör du väljer. Olika leverantörer av säkerhetslösningar har naturligtvis sina individuella prissättningar av deras respektive produkter och tjänster.

Om du vill kan du dock välja en tjänst där allt är all inclusive. Om du väljer en säkerhetslösning där alla tjänster ingår redan från start vet du alltid vad du betalar för. Det gör att du får total kontroll över företagets kostnader för säkerhetssystemet. Ett fast pris som betalas på månatlig basis innebär att du slipper obehagliga överraskningar när fakturan från säkerhetsföretaget dimper ner.

Flyttning

Planera flytten smart – själv och med flyttfirma

En flyttfirma kan hjälpa dig att göra flytten betydligt enklare. Samtidigt är det många moment man behöver stå för själv. I den här texten finns tips på hur du kan planera flytten så smidigt som möjligt.

Var snäll mot kroppen vid packning

Packning är ett av de tidiga momenten i en flytt, och det är kanske den första fysiskt krävande delen. För att undvika skador och vrickningar är det en god idé att lyfta rätt. Många rekommenderar att man ska lyfta med benen, snarare än ryggen. Lyfter man fel kan det i värsta fall innebära allvarliga skador, så som diskbråck till exempel.

Packning kan också göras snällt mot kroppen genom att helt enkelt packa lättare, och använda fler lådor. De flesta kan dock förstå lockelsen i att packa lådan maximalt, eftersom det sparar på utrymme i bilen och således kan innebära en runda mindre att åka. Klokt kan också vara att ta hjälp av en packmästare och flyttfirma redan här. De kan hjälpa dig att göra själva packningen, och de flesta kan också hyra ut bra kartonger i rätt storlekar och med god hållbarhet.

Flyttbil utan flyttfirma

Om du inte ska använda flyttfirma är en viktig del av jobbet att ordna en flyttbil. Här är det viktigt att vara ute i god tid – speciellt om du bor i en lite mindre stad. Bilarna är ofta uppbokade, och det kan vara onödigt att behöva åka en längre bit bara för att hämta upp bilen.

Många bensinstationer erbjuder släp och bilar till en rimlig peng. Den som vill komma billigt undan bör satsa på släp. Då gäller förstås att man har en bil med dragkrok – och gärna tur med vädret. Vid regnväder behöver givetvis känsliga delar av bohaget täckas över, vilket innebär extra arbete och ytterligare ett moment i flyttprocessen.

Flyttstädning

Anlitar du en flyttfirma? Det kan vara klokt att fråga om de även erbjuder flyttstädning. Det är givetvis inte alla som vill betala för det, men många underskattar också hur höga krav det är som ställs på flyttstädningen. Innertak, vitvaror, ventilationsutrymmen och andra hörn och vrår ska städas med noggrannhet. Det gäller att den som flyttar in efter dig är nöjd, annars kan du räkna med att få komma tillbaka och göra om.

Exempel på vanliga missar vid städningen:

 • Ordentlig rengöring inne i spisen.
 • Putsning av alla fönster och på alla sidor – även mellan glasen.

Vill du har fler tips? Läs den här flyttbloggen!

Nyheter

Habity är företaget som vill ”digitalisera bostadsmarknaden” och hjälpa konsumenterna att få bättre överblick på de produkter och tjänster som är kopplat till deras boendet. En startup som nu backas upp med ytterligare 15 miljoner av Shibsted.

Tink, Revolut, Dream… Listan kan göras lång på appar som vill göra det enklare för privatpersoner att skapa budget, spara pengar och hantera privatekonomin. Bland annat går det idag att få kategorisering av alla sina inköp, överblick på lån och automatiskt sparande. Det är inom detta segment som Habity etablerat sig.

En app för allt inom hemmet
Till skillnad mot andra appar är målet för Habity att ge en mer heltäckande överblick på hela ekonomin. Via appen ska det gå att se samtliga kostnader, beställa hushållsnära tjänster och lägga upp bostaden för försäljning. Med andra ord är appen tänkt att vara ett ”nav” för att som har med hushållet att göra. Kanske lägger du om lånen, beställer hemstädning och skickar förfrågningar till säljare av hus från en och samma app inom något år.

Flera tunga investerare
Att Habity har Shibsted i ryggen är självklart en god förutsättning. Men bland finansiärerna finns även Ted Persson (EQT Ventures) och Tony Högqvist (Airbnb). Habity startades 2017 och fick första investeringen av Shibsted under hösten 2018. En milstolpe var när de i början av 2019 blev godkänd som betalningsleverantör enligt Finansinspektionen.

Ekonomi

Bostadslån

Låna pengar till bostad!

Har ni tänkt att köpa bostad och funderar på hur ni skall finansiera ert köp? Det är lätt att ryckas med i konkurrensen när man skall köpa bostad. Dels så tenderar man att titta på finare o finare objekt allt eftersom tiden går dvs att köpet även kommer bli dyrare.

Det ni behöver se över innan ni hamnar i den fällan är att göra upp en budget! Hur mycket får bostaden kosta? Hur skall vi finansiera köpet? Behöver vi låna pengar till en kontantinsats? Först när ni har dessa frågor besvarade så kan ni börja leta boende!

Frågorna i stycket ovanför kan vara svåra att besvara på själva, man har ju alltid önskemål och drömmar! Ta hjälp av er bank gör att göra upp en kalkyl och se över hur ni skall lyckas med er affär!

Se vidare information på www.kapitalinfo.se